Olivový olej

Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europia)

Vlastnosti: Má zvláčňující, protizánětlivé, regenerační a prokrvující účinky. Je silně promašťující, proto je vhodný pro suchou, popraskanou a šupinatou pleť. Používá se i na ošetření podrážděné, problematické a aknózní pleti. Působí též příznivě na ekzémy, lupénku a zmírňuje alergické reakce. Má ochranné účinky proti slunečnímu záření a užívá se i na popáleniny.  

Původ:  Olivovník, který se může pochlubit životností až 400 let, byl po staletí uctíván v oblasti Středozemního moře. Ačkoli není jasné, odkud pochází, existuje přesvědčení, že jeho kultivace začala na Krétě a dalších řeckých ostrovech okolo roku 5000 před naším letopočtem. Všeobecně se má za původní místo výskytu Blízký východ, odkud se pomocí egyptské, fénické, řecké a římské civilizace jeho růst rozšířil na západ směrem ke Středozemnímu moři.

Výroba: Získává se lisováním nebo jinými mechanickými procesy. Čím dříve po sklizni se olivy vylisují, tím lépe. Pouze časné vylisování zajistí uchování vysokého obsahu všech vitamínů a dalších zdraví prospěšných substancí.

                    oliva                              olive-3151904_640

 

zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Arganov%C3%BD_olej, Tajemství kosmetiky - Vít Syrový

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení