Vavřínový olej

Vavřínový olej – olej z plodů Vavřínu vznešeného (Laurus nobilis L.)

Vavřínový olej se spojuje s výrobou vůbec prvních kosmetických výrobků – především mýdel a tak není divu, že dal základ ( spolu s olivovým olejem ) aleppským mýdlům, které se po celém světě používají již celá tisíciletí pro svoje výborné vlastnosti a vstřícnost ke každé pokožce.

Vlastnosti: Pro své blahodárné účinky na pokožku je tento olej znám již od Antiky. Je bohatý na kyselinu olejovou, který pokožku vyživuje, zjemňuje, rozjasňuje a zvláčňuje. Jeho nezaměnitelné aroma  ve výrobcích poznáte podle různé koncentrace oleje. Vyniká čistícími a regeneračními vlastnostmi, je určen pro péči o problematickou pleť, výborně pečuje celkově o tělo.
Co ještě dodat....vavřínový olej je antibakteriální, výborný antioxidant, chrání pokožku před vysušením. Působí i proti komárům a vším.Pomáhá bojovat proti lupům, čistí a zklidňuje podrážděnou pokožku hlavy a pečuje o poškozené vlasy. Tento dar přírody se využije i všude tam, kde se objevuje atopická pokožka, akné nebo černé tečky.

Původ: Vavřín vznešený Pochází z Přední Asie, odkud se rozšířil do celého Středomoří.Na původních stanovištích dorůstá výšky až 12 metrů.

 vavřín strom                         vavřín list

 

 

zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vav%C5%99%C3%ADn_vzne%C5%A1en%C3%BD

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.